Blog

Web aplikacija “Kalendar razvoja djeteta” počela sa radom

  |   Tehnološka dostignuca

Web aplikacija „Kalendar razvoja djeteta“ koja će roditeljima u Crnoj Gori omogućiti da na jednom mjestu dobiju stručne informacije i savjete u vezi sa razvojem i zdravljem djece, zvanično je počela sa radom na adresi www.kalendar.roditelji.me.

Riječ je o projektu udruženja Roditelji koji je dobio podršku Crnogorskog Telekoma u okviru konkursa za društveno odgovorne ideje  „Za svako dobro“ za 2015/2016. godinu.

Kalendar razvoja djeteta funkcioniše jednostavno: roditelj unese osnovne podataka o djetetu (pol, godina rođenja) i dobija sve važne infomacije i savjete o njihovom rastu i razvoju kao i o svojim obavezama kao roditelja djeteta u određenom uzrastu.

„U okviru Kalendara možete da pitate sve što vas kao roditelja u Crnoj Gori interesuje, a mi ćemo se potruditi da za vas pronađemo odgovor, zajedno sa stručnjacima sa kojima sarađujemo. Uz to, pokušaćemo da vas na vrijeme informišemo o svim važnim procedurama koje kao roditelji treba da odradite, npr. upis u matičnu knjigu rođenih, upisu djeteta u vrtić, školu itd. Kalendar će vam, između ostalog, omogućiti i da na jednom mjestu čuvate fotografije i važne momente svojih najmilijih“ – kazala je Kristina Mihailović iz udruženja Roditelji.

Kroz konkurs „Za svako dobro“, Telekom podržava i promoviše društveno odgovorne projekte iz različitih oblasti koje su važne za razvoj crnogorskog društva: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo. Do sada je kroz ovaj program podržano 10 projekata od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od 56 hiljada eura, a u toku je evaluacija projekata pristiglih na konkurs za 2016/2017 godinu, za koje je namijenjeno 30 hiljada eura.

Kalendar razvoja djetata je prepoznat zbog primjene mobilnih i internet tehnologija u cilju edukacije roditelja i budućih roditelja, zaštite i ostvarivanja prava roditelja, djece i porodice u cjelini. U Udruženju napominju da će Kalendar biti konstantno ažuriran i pozivaju roditelje da dostavljaju predloge, sugestije i ideje kako bi aplikacija bila prilagođena njihovim potrebama što je više moguće.

kolektiv.me