Blog

Tri jednostavna trika za oštrije kuhinjske noževe

  |   Kako Da

Među najčešće korišćenim kućnim priborom je kuhinjski nož.

Kao što već znamo, dobro je da prilikom kupovine setova noževa odvojimo određenu sumu novca, jer će nam kvalitetni noževi spasiti dosta neugodnosti u kuhinji. Dobri noževi takođe treba da se održavaju. Danas otkrivamo tri jednostavna trika da noževe držimo oštrim.

Pomoć sa keramičkom šoljicom

Ako vaše domaćinstvo nema oštrač za noževe, postoji rešenje. Oštrinu možete popraviti na jednostavan način: potrebna vam je samo keramička posuda. Okrenite je i primetićete da je materijal na donjoj ivici kao kamen za brušenje. Povucite nožem nekoliko puta. Oštrica će biti oštrija za nekoliko sekundi.

Izbegavajte mašinu za sudove

Naravno, slažemo se da je najlakše prljave noževe staviti u mašinu za pranje sudova kako bi obavili posao umesto nas, ali u slučaju noževa važno je oprati ih sunđerom i deterdžentom. Tokom pranja u mašini, oštrice su blago oštećuju i gube oštrinu.

Držite ih naopako

Sa setom noževa, verovatno ste dobili i postolje za držanje noževa, ali ono što vam prodavci nisu rekli je da noževi koji se stalno čuvaju u držaču za noževe brzo oštećuju. Da biste to izbegli, držite ih naopako tako da ne dodiruju postolje. Tako će ostati oštri dugo vremena.

Izvor:zenskimagazin.rs