Blog

TREND 2017: UREDITE VAŠ DOM U MODERNOM STILU!

  |   Architecture & Design

Ukoliko planirate da date sjaj svom domu i učinite ga ljepšim,pogledajte ove savjete za 2017. godinu.
Vaš dom će nositi novi trend i biti IN.Očarajte vaše ukućane kao i goste koji vam pristižu.Učinite sebe zadovoljnim i vaš prostor učinite svjetskim čudom.

MORNARSKA (PLAVA) BOJA
Dat ce modernu nijansu i osvježit vaš pomalo dosadan prostor.Dodajte ovu plavu boju u kombinaciji sa jastučićima i presvlakama za namještaj,ili čak jedan zid ofarbajte u plavo.

“DRVENE KOLIBE”
Udobnost i toplina koju uzrokuje drvo,meke tkanine i tradicionalni detalji rijetko će koga ostaviti ravnodušnim.To podsjeća na prošla vremena i daje dobro udobnost.

PODNO GRIJANJE
Sve više se priča o grijanju čije prijatne temperature ostaju održavane u domovima.Podno grijanje održava toplotu vaših nogu,a napredak tehnologije čini da se može zagrijati čitava prostorija uz dosta manje potrošnog materijala dok je kod klasičnih grijanja totalno suprotnost.

ZIDOVI PREKRIVENI DRVENIM POVRŠINAMA
Drvo je sve traženiji dekorativni detalj u enterijeru.Iskorištene drvene daske na vašem zidu daju pomalo rustikalan izgled.Sada se to koristi i u kupatilima,dnevnom boravku,dok se prije koristilo samo za spavaću sobu.

BAKAR I BILJKE
Metal kao dekoracija je sve češći u modnom svijetu enterijera,no u ovoj godini on zauzima posebno mjesto.Sve traženije su biljke puzavice,koje svojim zelenilom dom pretvaraju u pravu modernu oazu.

NOĆNI ORMARIĆI
Ponovo dobijaju na važnosti u uređenju spavaće sobe.

Izvor:dnevnilist.info