Blog

ŠTA NAM DONOSE FRIŽIDERI BUDUĆNOSTI

  |   Tehnološka dostignuca

Era pametnih tehnologija ne pokazuje znake usporavanja niti konačnog kraja, a jednu od njenih poslednjih uporišta predstavljaće inovacije u kuhinjskom prostoru, u vidu frižidera…

Kuhinje možda predstavljaju drugi red na našoj listi, nakon dnevnih soba, kada se radi o kreiranju ličnog prostora koji radi za nas, ali to uskoro neće predstavljati slučaj. Pametne tehnologije ne samo da omogućuju vlasnicima interesantna rešenja za praćenje sadržaja namirnica i potrepština, već takođe mogu proširiti dodatno funkcionalnosti van opisa koji stiže u standardnom formatu. Možemo za čas zaviriti u budućnosti i pretpostaviti na osnovu priloženog, šta nam to pametni frižideri budućnosti mogu doneti u narednih nekoliko godina i na koji će način revolucionalizovati kuhinje.

Kuhinja predstavlja srce doma, sa roditeljima i decom koji provode velike količine svog vremena u ovom posebnom prostoru enterijera. Novi frižideri opremljeni televizorima mogu omogućiti dodatnu zabavu u kuhinji za čitavu porodicu, bilo da se radi o sportskom ili bilo kom drugom programu. Ekrani na novim pametnim frižiderima ne pružaju samo funkcionalnosti televizora, već takođe mogu biti korišćeni i kao iPad ili tablet račnari, što znači da vam je sa njima pristup internetu omogućen, kao i radiju, video igricama ili gledanju filmova.

Pametni frižideri nisu samo zabavni, oni su i praktični takođe. Jedna od najvećih prednosti pametnih tehnologija vezuju se za frižirdere sa ugrađenim sistemima nadzora, u modelima Family Hub Smart Fridge Freezer kompanije Samsung. Sistem kamera omogućuje vam da pratite sve što se dešava i nalazi u frižideru kada ste van kuće, a putem mobilne aplikacije povezane sa uređajem, dobijate snimke sadržaja vašeg frižidera i upozorenja na nedostatak određenih namirnica ili količinu njegovog sadržaja. Pored svega ovoga, određeni modeli mogu motriti na vašu hranu i omogućiti vam da vidite šta je pred isticanjem roka, ali i pomoći da naručite namirnice, kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi.

Izvor:mojenterijer.rs