Blog

Šta je vredno znati pre nego što zidove obojite u belo

  |   Architecture & Design

Šta bi moglo biti jednostavnije od belih zidova u enterijeru?

Ako ste zainteresovani za trendove u enterijeru, planirate da osvežite svoj dom i pratite Instagram profile koji se bave enterijerom, možda ste primetili da je dizajn u beloj boji sada relevantan.

Međutim, ovo nije posvećeno modi, već želji da se enterijer učini minimalističkim i elegantnim. Beli zidovi, na primer, vizuelno povećavaju prostor, daju mesto fantaziji i sposobnost da se fokusirate na svetli nameštaj i dekorativne elemente.

Ali, pre nego što preduzmete odlučan korak i kupite belu boju, morate znati nekoliko važnih tačaka.

Raznovrsna bela boja
Raznovrsna bela boja

Ne žurite da izaberete prvu dostupnu limenku boje: ima više nijansi bele boje nego što mislite. Ispitajte opcije i razmotrite sve nijanse. Svetla bela boja može izgledati nezasićeno, gotovo kao prajmer, a hladna sa plavičastim nijansama će biti previše oštra. Želite prijatnu atmosferu u sobi – odaberite nijansu bele sa toplim sjajem.

Naglasite boju zidova
Naglasite boju zidova

Za neke, beli zidovi u stanu su povezani sa bolnicom ili dosadnom kancelarijom. Ali u stvarnosti, ovo je idealno platno za kreativnost i stvaranje funkcionalnog i modernog enterijera. Da biste izbegli sličnosti sa sanatorijumom, fokusirajte se na kontrastni nameštaj, svetli dekor, slike.

Briga o zidovima
Briga o zidovima

Bela boja zahteva visokokvalitetnu negu: konstantan kontakt sa rukama ne čini je trajnijom. Naročito ako u kući imate malo dete ili životinje, onda se morate pripremiti za redovno obnavljanje. Da biste pojednostavili život i izbegli popravljanje boje svake godine, izaberite polusjajni ili sjajni finiš. Tako će vam biti lakše da očistite zidove od prljavštine.

Laka stvar
Laka stvar

U svakom enterijeru jednu od ključnih uloga igra rasveta, jer od toga zavisi kakav će biti ishod bojenja zidova – uspešan ili neuspešan. Posebnu pažnju treba posvetiti budućim vlasnicima belog enterijera. Osvetljenje treba izabrati u zavisnosti od boje, testirati ga u prostoriji i unapred odrediti koliko će izvora svetlosti biti potrebno.

Pokrivenost visokog kvaliteta
Pokrivenost visokog kvaliteta

Materijal je izabran, rešeni su problemi sa nijansom, došlo je do primene boje na zidovima. Ako sami bojite zidove pazite da se boja nanosi ravnomerno bez talasa. Inače, rezultatom nećete biti zadovoljni i moraćete sve ponoviti. Da biste izbegli suze na kraju krečenja, vežbajte nanošenje boje ili posao prepustite profesionalcima.

izvor:zenskimagazin.rs