Blog

Skype dobija konkurenta?

  |   Tehnološka dostignuca

Kim Dotkom, pirat i osnivač sajta MEGA, pokrenuo je video sevis kojim želi da potisne Skype.

Skype dobija konkurenta?

Najpoznatiji internet pirat i “holivudski zlikovac”, Kim Dotkom, predstavio je MegaChat – video pozivanje koje se zasniva na “end-to-end” enkripciji i integriše u veb pregledač Chrome i Firefox. Kontroverzni internet pirat najavio je da slede čet opcija i video konferencije, a da je tokom samo nekoliko prvih sati preko MegaChata obavljeno pola miliona video poziva.

MegaChat se koristi besplatno, ali se mora imatiMEGA nalog, koji omogućava siguran transfer podataka iz MEGA Clouda preko video poziva. Za sad MEGA usluge koristi 15 miliona korisnika, a prema predviđanjima Kima Dotkoma do kraja 2015. broj korisnika povećaće se na preko 100 miliona!

MegaChat uslugu portali kao što su Engadget, The Verge, Mashable, TechCrunch, The Next Web,  BBC, Gardijan i drugi nazivaju “ubicom” Skype servisa, koji je imao “epizodu” sa odavanjem korisničkih podataka NSA agenciji. Nasuprot tome, MegaChat se ne može prisluškivati, niti se podaci mogu ilegalno ili na drugi način prikupiti.

MegaChat se, baš kao što će Microsoft svoj Skype integrisati u novi Internet Explorer ili Spartan, integriše u Firefox ili Chrome i odatle je moguće, za sad preko mega.nz adrese koristiti video pozivanje u beta fazi.

Izvor: mondo.rs