Blog

SAVRŠENE BOJE NA SAVRŠENOJ CRNOJ

  |   Tehnološka dostignuca

Posmatranje Mlečnog puta i pronalaženje tajni koje su skrivene među zvezdama je oduvek privlačilo i podstrekivalo ljudsku maštu.

Tamni noćni svod, kao i zvezde koje ga krase, stručno su posmatrali naučnici i astrolozi, ali i laici poput zaljubljenih parova, koji su jednostavno uživali u prizoru, odmarajući oči i prepuštajući se sanjarenju. Međutim, da li ste se ikada zapitali kako bi nebo izgledalo da na Zemlji nema veštačkog svetla? Nismo ni svesni da gradsko osvetljenje remeti naš pogled ka nebu, proizvodeći fenomen „svetlosnog zagađenja“ koji nam otežava da vidimo najveći deo nebeskih tela.

Možda nismo u prilici da sagledamo čari noćnog neba u punom sjaju, ali su nam razvoj i usavršavanje tehnologije doneli noćno zvezdano nebo u naš dom, zahvaljujući novoj OLED tehnologiji. Čudesan ekran zakrivljenih kontura čini ga idealno oblikovanim za širinu vidnog polja čoveka, emitujući vrhunsku sliku, bez obzira na ugao gledanja. Najnovija tehnološka inovacija unosi magiju u svet televizora, pružajući više od milijardu mogućih kombinacija boja, zahvaljujući kojoj nijedan detalj ne može promaći ljudskom oku.

Ova tehnologija bazira se na samosvetlećim pikselima koji se nezavisno aktiviraju i pale kako bi prikazali najbogatije detalje i prikazali fantastičan kvalitet slike, a ima ih skoro 8,3 miliona, baš poput sjajnih zvezda na Mlečnom putu. Ovi fantastični uređaji nude i mogućnost regulisanja jačine osvetljenja, pa spektar svih boja koje postoje u našem okruženju ima neverovatnu dubinu, pružajući fenomenalan osećaj pri gledanju, neuporediv sa bilo kojim LED osvetljenim LCD ili plazma televizorom. Veliki broj kompanija za proizvodnju televizora odavno su otkrile značaj savršeno crne pozadine, jer na njoj sve druge boje još više ožive.

Zato osim oštrog, neograničenog kontrasta, OLED televizori pružaju i savršenu crnu boju, naglašavajući najsloženije detalje koji se ranije nisu mogli doživeti, kao što su, na primer, tamni objekti u senci, dok je noć. Džon Meklejn spasava svet od terorista? Real Madrid i Barselona se ponovo sastaju pred prepunim tribinama Camp Nou? Zahvaljujući visoko razvijenoj tehnologiji odziva koju poseduje OLED, od sada će svaki detalj vašeg omiljenog filma ili željno išćekivanog derbija biti kristalno jasan, bez zamućenosti, sa jasnim prikazom boja svakog pokreta.
Kompanija LG Electronics, kao lider na tržištu proizvodnje i prodaje televizora, uspešno je razvila i primenila OLED tehnologiju pri izradi ekrana na jedinstvenim modelima svojih uređaja. Najnoviji LG OLED modeli, G6, B6, E6 i C6, koji će se uskoro naći i na domaćem tržištu, uneti kristalno čistu i realnu sliku, kao i duboke crne nijanse noćnog nebeskog svoda, pravo u vaš dom. Ovi graciozni uređaji prednjače i svojim Art slim dizajnom, pa kombinujući funkcionalnost i modu, pružaju praktičnost i eleganciju.

Neverovatno tanki televizori, LG OLED modeli poseduju i jednostavnu i pametnu webOS 2.0 platformu, koja omogućava lako pristupanje sadržaju i uživanje ​​u omiljenoj zabavi, pa nema sumnje da, kada su u pitanju visoki kvalitet, najbolja tehnologija i neprevaziđeni dizajn, onda ove uređaje zaista krasi status prvoklasnih!

Savršene boje na savršenoj crnoj

Savršene boje na savršenoj crnoj

Izvor:luxlife.rs