Blog

Samsung Galaxy S6: Šta sve znamo do sada?

  |   Tehnološka dostignuca

Kako smo uveliko u 2015. godini, već se iščekuju flagship telefoni namenjeni za ovu godinu, a svakako da je u samom vrhu onih koje kupci očekuju Samsung Galaxy S6.

Samsung još uvek nije zvanično najavio Galaxy S6 telefon, ali najnovije informacije govore da će to biti na posebno određenom Unpacked događaju 2. marta. U prodavnicama bi mogao da se nađe tokom aprila. Najnovije informacije govore da će Samsungova uzdanica za ovu godinu imati rezoluciju ekrana koju smo već videli kod Note 4 telefona, odnosno 2560 x 1440 piksela, ali kako je Samsung najavio da ćemo u 2015. godini videti 4K (3840 x 2160) displeje na telefonima, moguće je da upravo Galaxy S6 bude prvi takav. Galaxy S6 bi mogao da ima ekran od 5,2 do 5,3 inča, a poručuje se da ćemo videti i Galaxy S6 Edge varijantu sa zakrivljenim ekranom.

Nedavni izveštaji su sugerisali da Snapdragon 810 ima problema sa pregrevanjem, a Bloomberg poručuje da je Samsung to ozbiljno shvatio i odbacio ove čipove u korist svojih Exynos modela. Radi se o 64-bitnom osmojezgarnom Exynos 7420 procesoru koji dolazi uz ARM Mali T-760 GPU i 3 GB RAM memorije, mada postoje i izveštaji koji tvrde da će imati čak 4 GB RAM-a. Novi Exynos čip će biti u stanju da podrži Cat 10 LTE 4G što znači brzine do 450Mbps.

Gotovo je izvesno da će Galaxy S6 će pokretati Android 5.0 Lollipop operativni sistem uz Samsungov TouchWiz UI korisnički interfejs. Sammobile poručuje da će Galaxy S6 ponuditi i teme i tako mogućnost korisnicima da prilagode njihov softver. Što se tiče kamere, očekuje se kamera sa senzorom od 20 megapiksela sa zadnje strane kao i kamera sa senzorom od 5 megapiksela sa prednje strane. Galaxy S6 će verovatno uključivati i Samsungov fingerprint skener, monitor za praćenje otkucaja srca kao i slot za microSD kartice.

Izvor: Benchmark.rs