Blog

ROG Centurion predstavio nove gejmerske slušalice

  |   Tehnološka dostignuca

Gejming slušalice sa pravim 7.1 okružujućim zvukom, pojačalom Hi-Fi klase, digitalnim mikrofonom i Sonic Studio softverom za ultimativni zvuk, komunikaciju i audio kontrolu

KLJUČNI DETALJI

 • ROG Centurion su vrhunske gejming slušalice sa pravim 7.1 okružujućim zvukom i digitalnim mikrofonom, dizajnirane specijalno za profesionalne i pasionirane gejmere

 • USB audio stanica poseduje ugrađeno ESS 9601 pojačalo Hi-Fi klase i posebnu kontrolnu dugmad za instant podešavanje zvuka u toku igre

 • ASUS Sonic Studio je intuitivni softverski alat, bogat opcijama, koji gejmerima omogućava punu kontrolu nad kompletnim audio iskustvom

Taipei, Taiwan  — ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio Centurion, vrhunske gejming slušalice sa pravim 7.1-kanalnim okružujućim (surround) zvukom koje su dizajnirane specijalno za profesionalne i pasionirane gejmere. S obzirom na to da su kreirane u vreme obeležavanja desetogodišnjice ROG brenda, u Centurion slušalice je utkana dekada iskustva na polju dizajna i tehnologije, te predstavljaju jedinstven i zaokružen proizvod koji nudi neverovatan okružujući zvuk, kristalno čistu komunikaciju u toku igranja i izvanrednu udobnost zahvaljujući izmenjivim jastučićima. U kombinaciji sa intuitivnim hardverskim i softverskim mogućnostima koje korisniku obezbeđuju potpunu kontrolu nad zvukom, ove ultimativne gejming slušalice postavljaju novi standard u ROG tradiciji kojom se izuzetno ponosimo.

 

Vrhunski kvalitet zvuka i udobnost

ROG Centurion slušalice poseduju 10 diskretnih neodimijumskih drajvera koji isporučuju neverovatno realističan, pravi 7.1-kanalni okružujući (surround) zvuk. Gejmeri će u svojim omiljenim igrama savršeno čisto čuti svaki pucanj i korake, što će im pomoći da predvide namere svojih protivnika. Centurion slušalice dolaze sa „plug-and-play“ USB audio stanicom u koju je ugrađeno ESS 9601 pojačalo Hi-Fi klase, koje dodatno poboljšava audio doživljaj i pruža briljantan zvuk za vreme igranja ili slušanja muzike.

Uz izvanredan kvalitet zvuka, Centurion slušalice se mogu pohvaliti i izuzetnom udobnošću, što ih čini idealnim za duge gejming sesije. Naime, ove slušalice dolaze sa izmenjivim jastučićima izrađenim od memorijske pene, tako da korisnici mogu lako da ih prilagode sebi. Takođe, tu je ekskluzivni Republic of Gamers stalak za slušalice, na koji će gejmeri odložiti svoje slušalice dok ih ne koriste.

Besprekorna komunikacija u toku igranja

ROG Centurion slušalice dolaze sa fleksibilnim digitalnim mikrofonom koji se može uvući u kućište slušalica kada se ne koristi. Ugrađeni mikrofon obezbeđuje besprekornu komunikaciju u toku igre, što podrazumeva kristalno čist zvuk i nizak nivo šuma. USB audio stanica je takođe opremljena mikrofonom koji detektuje i eliminiše više od 90% šumova koji dolaze iz korisnikovog okruženja, kao što su zvuci koji dolaze iz mehaničke tastature ili glasovi ljudi u blizini. Na ovaj način se ovi dosadni i zbunjujući zvuci neće prenositi do vaših saigrača, to jest drugih članova vašeg tima.

 

Ultimativna audio kontrola

ROG Centurion slušalice rade u paru sa ASUS Sonic Studio softverom. U pitanju je moćan softverski alat bogat opcijama, koji je istovremeno i veoma lak za korišćenje, a korisnicima pruža kompletnu kontrolu nad brojnim funkcijama, kao što su ekvivalizacija (EQ) i balansiranje 7.1 okružujućih zvučnika. Za razliku od tipičnih alata za podešavanje zvuka, koji imaju komplikovani korisnički interfejs i za čije je podešavanje potrebno dosta vremena, Sonic Studio poseduje intuitivan korisnički interfejs, što podrazumeva da se sve potrebne opcije nalaze u okviru jedne stranice, raspoređene tako da obezbede brz i jednostavan pristup.

Sonic Studio poseduje i kontrole za Sonic Radar Pro – jedinstvenu funkciju koja mapira zvukove unutar igre (kao što su pucnji i koraci) i u vidu „overlay-a“ na ekranu prikazuje odakle tačno ti zvukovi dolaze, što će biti od velike koristi ljubiteljima FPS igara.

Kao dodatak kontrolama koje pruža Sonic Studio softver, USB audio stanica koja dolazi uz Centurion slušalice je opremljena posebnim dugmadima za intuitivnu kontrolu zvuka, što gejmerima omogućava instant pristup brojnim podešavanjima bez prekida igre. Putem pomenutih dugmadi korisnici mogu da kontrolišu jačinu zvuka mikrofona, kao i svakog „surround“ kanala ponaosob, a tu je i mogućnost izbora jednog od četiri audio profila.

SPECIFIKACIJE

ROG Centurion
Headphones

Connector

HDMI connector

USB for PCs (through the audio station)

Speaker driver dimensions

Front: 40mm

Subwoofer: 40mm

Center: 30mm

Rear: 20mm

Side: 20mm

Driver material

Neodymium magnet

Impedance

32 ohms

Frequency response

20Hz–20kHz

Ear cups

Two pairs of ear cups (1 x protein leather, 1 x memory foam cloth)

Weight

450g (without cable)

Size

221.5 x 229 x 111mm

Cable

Braided cable: 3m total (1.5m built-in + 1.5m extension)

Lighting effects

Static/Breathing/Off

Microphone type

Retractable digital microphone

Pick-up pattern

Unidirectional

Frequency response

100Hz–12kHz

Sensitivity

-26 ± 3dB
Audio station

ENC performance

More than 90% environmental noise cancellation

Power

USB-powered

Features

Master, individual surround channel, and microphone volume controls

Headphone amplifier

Game-audio spectrum profiles (Footstep, Gunshot, Racing, Action/RPG)

Lighting effect controls

Hi-Fi-grade ESS 9601 amplifier

Speaker output

HDMI to 3.5mm adapter cable (some sound effect functions do not work for speaker output)

Package contents

 • ROG Centurion surround-sound gaming headset
 • ROG Centurion USB audio station
 • Fabric mesh ear cushions (1 pair)
 • Memory foam ear cushions (1 pair)
 • ROG exclusive headset stand
 • HDMI-to-3.5mm speaker splitter cable
 • USB cable
 • Quick start guide

 

Izvor: Novosti