Blog

P9 modeli prete konkurenciji

  |   Tehnološka dostignuca

Kompanija Huawei je predstavila dugoočekivane modele P9 i P9

Plus, koji su ozbiljna konkurencija za najveće brendove mobilne telefonije

KOMPANIJA Huawei je predstavila dugoočekivane modele P9 i P9 Plus, koji su ozbiljna konkurencija za najveće brendove mobilne telefonije. Dualna kamera novog Huawei P9 modela korisničko iskustvo podiže na jedan sasvim novi nivo pružajući ljudima mogućnost da prave fotografije u boji, ali i upečatljive crno-bele. Osim dva nova telefona, Huawei je predstavio i novu narukvicuTalkband B3.

P9 predstavlja spoj najboljeg hardvera i softvera, optičkih sočiva, senzora, algoritma obrade fotografije koji korisnicima omogućavaju da prave fotografije najvišeg kvaliteta. RGB kamera novog P9 specijalizovana je u pravljenju fotografija u boji, dok je monohromatska kamera idealna za isticanje detalja. Dupla zadnja kamera omogućava korisnicima da izvanredne fotografije koje ističu detalje, boje i dubinu koji posebno dolaze do izražaja u uslovima slabog osvetljenja.

Korisnici mogu da biraju između tri režima snimanja: Standard, Vivid Colors i Smooth Colors, u zavisnosti od njihovih ličnih preferencija.

Upotrebom Huawei Hibrid Focus tehnologije, telefon pravi fotografije velikom brzinom, preciznošću i stabilnošću. Fokus kamere bazira se na tri metodologije – laser, obračun dubina i kontrasta – i automatski bira onaj koji daje najbolje rezultate u bilo kom okruženju.

Široki otvor blende kamere telefona omogućava korisnicima da eksperimentišu sa inovativnim vizuelnim efektima za stvaranje jedinstvene slike i sadržaja. Olakšano je i podešavanje otvora blende kamere za stvaranje zamućenja i drugih efekata, uz zadržavanje glavnog objekta izoštrenog i u fokusu.

Model prati minimalistički dizajn kao i prethodni premijum pametni telefoni P serije. Svaki uređaj poseduje superiorno 2.5 D staklo i aluminijum koji se koristi u avio-industriji, brižljivo izbalansirane dijamantski sečene ivice.

Verzija od 64 GB poseduje jedinstvenu Haze Gold završnicu koja je odraz korišćenja najviših industrijskih standarda. Takođe, Ceramic White verzija poseduje glatku površinu koja reflektuje i prelama svetlost i boje u različitim uslovima osvetljenja.

Novi P9 poseduje ekran od 5.2 inča 1.080 P i Kirin 955 2.5 GHz 64-bitni ARM procesor. Velika gustina baterije od 3,000 mAh omogućava korisnicima mobilnost i neverovatno dugo trajanje baterije.

Huaweije predstavio i model P9Plus, sa dijagonalom ekrana od 5,5 inča, Press Touch ekranom i dugotrajnijom baterijom od 3,400 mAh. P9 Plus poseduje i opciju brzog punjenja omogućavajući korisnicima šest sati razgovora nakon 10 minuta punjenja.

P9 i P9 Plus poseduju i trostruku virtuelnu antenu, dizajniranu za korisnike kojima je neophodna opcija brzog povezivanja naWi Fi mrežu gde god da se nalaze. Takođe, štite privatnost korisnika uz pomoć najnovije biometrijske tehnologije očitavanja otiska prsta.

 

 

Izvor: Novosti