Blog

Ne volite sređivanje enterijera? Isprobajte ovu tehniku

  |   Dom i porodica

Nekim osobama teško pada sređivanje enterijera,  naročito kada i nakon višečasovnog truda pospremanje i dalje izgleda nedovršeno.

Ovakav način razmišljanja je zaista problematičan i ima suprotan efekat na produktivnost. Prema Grečen Rubin, autorke brilijantne nove knjige “Outer Order, Inner Calm” koja se bavi pospremanjem doma i savetima za što efektnije urađen posao, ključna stvar za čišćenje enterijera je da na njega ne gledate kao na ogroman zadatak – već da ga radite u više manjih delova za koje ćete izdvajati po minut svog vremena. Da, ona žeo da bukvalno počnete sa pospremanjem koje će trajati samo jedan minut, makar jednom dnevno.

“Uradite bilo koji zadatak koji se može uraditi za manje od jedne minute, bez odlaganja”, napisala je Grečen. “Okačite jakne i kapute, pročitajte pismo ili novine i bacite ih, stavite dokumenta u fascikle, bacite olovku koja ne radi, vratite pastu za zube u ogledalo i pomerite nešto čemu nije mesto tu, gde ste ga našli.” Ideja je da postepeno promenite pogled na čišćenja, tako da vam ono više ne izgleda kao teret. Uz to, ova “pravila” su toliko laka da će vam biti lako da ih poslušate i bićete iznenađeni koliko toga možete da uradite… Da li ste spremni za sređivanje?

izvor;zenskimagazin.rs