Blog

Najefikasnije sredstvo za čišćenje tepiha i kauča!

  |   Dom i porodica

Kod trosjeda od mebl-štofa svijetle boje vremenom se na mjestima sjedenja ili ležanja stvaraju tamne fleke. Za njihovo čišćenje, biće vam potrebna samo soda bikarbona, voda i raspršivač

 

Miris i čistoća u kući najviše zavise od čistoće prije svega tepiha, zavjesa, kao i mebl-štofa. Možete da osvježite i očistite namjestaj od mebl-štofa i sami kod kuće na potpuno prirodan način.

Kod trosjeda od mebl-štofa svijetle boje vremenom se na mjestima sjedenja ili ležanja stvaraju tamne fleke. Za njihovo čišćenje, biće vam potrebna samo soda bikarbona, voda i raspršivač.

Proceduru možete da odradite na dva načina

Prvi način: 5 kašika sode bikarbone promiješajte u pola litre tople vode, dobro promućkajte da se soda rastvori i naspite tečnost u raspršivač. Ovu tečnost poprskajte na problematična mjesta na namještaju ili na cijelu površinu.

Drugi način: U raspršivač naspite toplu vodu, poprskajte namještaj, a odozgo pospite sodom bikarbonom. Ovaj način je malo praktičniji, jer kod prvog načina može doći do zapušavanja prskalice.

Kako očistiti namještaj od mebl- štofa uz pomoć sode bikarbone.

Poprskajte nameštaj i ostavite da odstoji barem 2-3 sata, odnosno da se potpuno osuši. Nemojte da kvasite previše. Kada se osuši, uzmite usisivač i sve lijepo usisajte. Rezultat neće izostati. Istu proceduru možete da primijenite i kod čišćenja fleka na tepihu.

izvor:kolektiv.me