Blog

Mesta koja sigurno ne usisavate, a trebalo bi

  |   Dom i porodica

Usisavanje tepiha je uobičajeno. Ali u vašem domu ima mnogo mesta koje viđate svaki dan, ali nikada ne primetite koliko se prašine tamo skuplja. To ne samo da može dovesti do prljave kuće, već može imati i zdravstvene implikacije za ljude sa respiratornim problemima kao što su astma ili alergije.

Otkrijte koja to mesta obavezno treba da usisavate, a do sada niste:

Lajsne duž zidova

Tu se mogu nakupiti prašina, dlake kućnih ljubimaca i mrtvi insekti. U početku to ne vidite, ali vremenom sigurno hoćete. Preporučuje se da očistite to područje najmanje jednom godišnje.

Roletne

Drvene i metalne roletne mogu postati magneti za prljavštinu ako ih ne čistite redovno. Ako ih svake nedelje usisate, ostaće čiste, ali većina ljudi to ne radi.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Biljke

Mnogi čiste biljke tradicionalnim sredstvima za čišćenje u domaćinstvu. Ali to ih može uništiti. Umesto toga, koristite usisivač da biste se oslobodili prašine.

Dušeci

Verovatno često perete posteljinu, ali šta je sa vašim dušekom? Preporučuje se da jednom mesečno usisate dušeke.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ispod kreveta

Ako imate alergije, znate da je održavanje vaše kuće čistom posebno važno. Još jedno mesto na listi usisavanja je ispod kreveta. Grinje i alergeni se skupljaju i mogu se tamo razmnožavati.

Nameštaj

Samo zato što možda nemate dlake kućnih ljubimaca na kauču, to ne znači da je on čist. Prašina i pesak mogu da se nakupe putem otvorenih prozora i vrata i smeste se na vašem nameštaju. Onda kada sednete i ustanete, raspršujete čestice po nameštaju.

izvor:citymagzine.rs