Blog

MALI, ALI FUNKCIONALAN PROSTOR INSPIRISAN AZIJOM

  |   Architecture & Design

Stvarajući ovaj moderan enterijer i dekor studio apartmana u Japanu, dizajneri iz INDOT arhitektonskog biroa su mu dali karakterističan minimalistički izraz azijskog stila.

Prirodni materijali poput drveta i metala prevladavaju u sastavu materijala, a glavni likovi u paleti boja su tople drvene teksture poda i opremanje sa dramatičnim akcentima crnih zidova i okvira.

Inače je azijski stil u uređenju enterijera onaj koji poziva na mir, spokoj i balans. Odlikuje ga minimalizam, svetlost, elegancija, funkcionalnost i zanimljiva arhitektonska rešenja standardnih problema, što se najbolje i vidi na primeru ovog stana.

Lako rasprostranjene sive i bele tačke pomažu održavanju ravnoteže u celom prostoru. Tri staklena klizna vrata odvajaju kutak za spavanje od ostalih prostorija i kompoziciji daju vizualnu dinamiku i izvesnu eleganciju zraka. Na taj način je postignut vizuelan osećaj prostranosti koji dodatno stvara jednu opuštajuću atmosferu.

Prostorom vladaju prirodne boje, što je još jedna karakteristika u enterijerima isnpirisanim Azijom.Tradicionalna bež, pesak braon i siva dominiraju celokupnim prostorom koji je realno mali, ali multifunkcionalan.

U Aziji su ljudi često veoma često ograničeni malom kvadraturom stana, pa je iz tog razloga svaki deo ovog stana fantastično iskorišćen.

izvor:mojenterijer.rs