Blog

Kutak za učenje – kako dekorisati dečju sobu?

  |   Architecture & Design

Poslednje nedelje letnje sezone su najbolje vreme za odmor, ali i planiranje nadolazeće školske godine sa entuzijazmom.

Savršeno je vreme da osvežite dekor ili ponovo uredite dečju sobu. Bez obzira da li kreirate kutak za učenje ispočetka ili želite samo da osvežite postojeću prostoriju, vredi posegnuti za nekim proverenim metodama. Naš savet će značajno olakšati uređenje ovog zahtevnog prostora.

Za početak: vodite računa o osnovnim stvarima

Najvažniji element dečje sobe je sto za kojim učenik provodi daleko najviše vremena. To je mesto gde se ne samo bavi domaćim zadacima, već se posvećuje i svojim strastima. U zavisnosti od potreba, radni sto postaje radna površina za crtanje, radionica mladog umetnika-zanatlija ili radni sto za čitanje. Zbog multifunkcionalnosti, potrebno je osigurati pravi izbor. Pored pravilnog stila i boje nameštaja, ne smete zaboraviti na njegov dizajn. Stoga, pre kupovine, testiramo ih zajedno sa detetom – u idealnom slučaju kada osoba koja sedi za stolom ima ravna leđa, a ruke i noge su slobodno oslonjene. Kada je visina učenika 120-125 cm, radna površina bi trebalo biti na visini od oko 55 centimetara. Kupovina podesivog stola biće pametno rešenje, zahvaljujući kojem će nameštaj rasti uz vaše dete.

Jednako je važno odabrati pravu stolicu – ona ​​treba biti opremljena naslonom za laktove i imati mogućnost podešavanja naslona i visine sedišta. Briga o tim elementima dečije sobe u ranoj fazi izbeći će loše držanje u budućnosti.

Nekoliko inspirativnih predloga pogledajte u nastavku:

Izvor:zenskimagazin.rs