Blog

KAKO IZGLEDA ŽIVOT U LUKSUZNOM HOTELU?

  |   Architecture & Design

Dolaskom Francuske III Republike Pariz je već posedovao spomenike po kojima je i danas poznat.

Opéra Garnier, Place de la Concorde i Trocadéro svedoče o eleganciji i prefinjenosti nekadašnjeg Pariza naspram metalne konstrukcje Ajeflovog tornja koji je simbol savremenog Pariza.

Izgrađen je u istoj epohi kada i fenomenalni Palais Garnier na Place de la Concorde i Trocadéro, elegantni hotel Hôtel de Ferriot je jedno od najlepših imanja u Parizu. Sagrađen je davne 1870. godine sa namerom da bude privatni vladarev pansion u blizini Quais de Seine i Ile Saint Louis, da bi nešto kasnije postao luksuzni hotel namenjen samo odabranoj sofisticiranoj klijenteli.

Magično mesto koje je u stvari ostavština privatnog vlasništva Drugog francuskog carstva, kada je vladao Napoleon III Bonaparta, Hôtel de Ferriot je sačuvan i očuvan da bi impresirao buduće naraštaje sa svojih 900 kvadratnih metara stila i elegancije. Prizemlje ima ogroman trem koji vodi do šarmantnog dvorišta i ulaza u glavnu zgradu, koja poseduje tri sprata od kojih je prvi u portpunosti namenjen prijemima.

Glavni salon “šepuri” se luksuznim panelima, oplatama i muralima koji svedoče o periodu Régence francuske istorije, dok drugi salon poseduje sobu za bilijar i dvorište Fontainebleau stila koje je opremljeno i kuhinjom.

Hôtel de Ferriot, takođe poseduje deo za relaksaciju i vodene aktivnosti, osunčani bazen, tursko kupatilo, salu za fitness kao i lift za automobile koji omogućava parkiranje do tri automobla ispod glavnog dvorišta.

Čitav ovaj prostor namenjen je čistom hedonizmu. Postoje još mnogobrojne prostorije koje će vas impresionirati, kao što je prostrani apartman sa privatnom terasom, da ne spominjemo elegantnu biblioteku gde gosti mogu uživati okruženi viktorijanskim stilom kraj vatre kamina.

Ovaj butik hotel u srcu Pariza sada može postati vaš dom ukoliko baš ne znate šta ćete sa novcem. Košta 25 miliona evra.

Kako izgleda život u luksuznom hotelu?

Kako izgleda život u luksuznom hotelu?

Kako izgleda život u luksuznom hotelu?

Kako izgleda život u luksuznom hotelu?

Kako izgleda život u luksuznom hotelu?

Izvor:luxlife.rs