Blog

Kako da poboljšate brak ovog meseca

  |   Dom i porodica

Ovo je najbolji period u godini i istovremeno jedan od onih u kome imamo najviše posla…

Svakodnevno se lomimo između organizovanja prazničnih okupljanja, kupovine poklona i završavanja obaveza na poslu i vrlo je lako da zaboravljamo na postizanje harmonije i uživanje sa našim partnerom. Iako on to razume jer se nalazi u sličnoj, ako ne i istoj situaciji, ne možemo reći da smo u potpunosti ravnodušni prema tome i da nam nije krivo što ne možemo sve da popravimo da bude kao pre.

Međutim, ako napravite dobar plan, napravite malo mesta i napravite zajedničke aktivnosti kojima ćete završiti deo posla oko praznika – videćete koliko to može da ima uticaj na vaš odnos. Postoje tri jednostavna načina na koje možete da popravite i osvežite bračnu vezu tačno pred najekstravagantnije veče u godini!

Napravite zajedničku listu za šoping
Napravite zajedničku listu za šoping

Od vaše najbolje prijateljice, tetke, teče, komšinice na papir stavite sve osobe kojima biste želeli oboje nešto da kupite. I, podelite se! Neka vaš partner ide u online kupovinu, a vi u pravi šoping. Najbolje je da odete pre gužve koja će sigurno nastati pred proslavu. Zajedničkim snagama prebrodite ovu vrlo bitnu obavezu. Ukoliko vam ipak ostane da odete do tržnog centra – to uradite zajedno i usput se i zabavite!

Započnite jednu novu tradiciju, a izbegnite jednu obavezu
Započnite jednu novu tradiciju, a izbegnite jednu obavezu

Nemojte da pratite trendove već radite ono što vam se sviđa i u čemu uživate. Volite da nosite određenu garderobu za proslavu Nove godine? Da u ovom periodu uživate u maratonu klasik filmova sa svojom porodicom? Onda to i radite i ako želite usvojite nešto novo, poput nekih društvenih igara ili pravljenja ukusnih poslastica sa kojima ćete se takmičiti.

“Zakažite” jedno veče na kauču sa vašim dragim
“Zakažite” jedno veče na kauču sa vašim dragim

To bi trebalo da budu trenuci u kojima ćete uživati samo vas dvoje bez ikoga. Ušuškajte se, naručite omiljenu hranu i upalite vašu omiljenu seriju. Nek to veče bude za opuštanje i uživanje u toplini pored vašeg dragog.

Izvor:zenskimagazin.rs