Blog

Fotografije neopisive ljubavi: Prvi dan majčinstva!

  |   Dom i porodica

Kako izgleda dan posle porođaja – dan pun neodumica i nesigurnosti, ali i snažnih, pomešanih emocija i ogromne ljubavi? Britanska fotografkinja, Dženi Luis, već godinama beleži veličinu ovog trenutka…

Za osećanje koje imamo prema svom detetu ne postoji adekvatna reč, ne može da se opiše, mora da se doživi. Ali jedna talentovana žena, pokušala je da “uhvati” te nesputane emocije koje struje kroz nas tog prvog dana.

Ovu prelepu seriju fotografija majki koje u naručju drže svoje bebe stare samo jedan dan napravila je britanka Dženi Luis koja kaže:

“U Velikoj Britaniji, kada se govori o porođaju, te priče su uvek o tome koliko je on bolan ili su praćene strahom i neznanjem. Pozitivne priče uvek nekako ostaju u pozadini. Ja sam imala dva porođaja i oba su prošla odlično, iz tog razloga osetila sam potrebu da predstavim i lepšu stranu tog važnog događaja za svaku porodice. Fotografije su nastajala godinama, i vremenom sam počela da se zaljubljujem u taj trenutak kada žena postaje majka. Dokumentujem tu lepotu bez ikakvih korekcija.”

Interesantno je da su se žene same prijavljivale preko oglasa koje je Dženi ostavljala po komšiluku. Za ove fotografije nije postojao nikakav konkurs niti selekcija, sve majke su bile dobrodošle. Pogledajte neke od njih…

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: yumama.com