Blog

8 NAVIKA KOJE ČINE ČVRST I NESALOMIV BRAK

  |   Dom i porodica

Da li vam je poznato kako se tokom olujnih vetrova neko drveće slomi a neko se savije pa onda vrati nazad kad oluja prođe? Takvi su i brakovi. Svi prolaze kroz oluje ali se neki slome dok neki izdrže nalet vetra i vrate se u prvobitno stanje. U čemu je tajna?

Neke navike mogu da ojačaju brak tako da bude nesalomiv. Evo takvih osam:
Navika komuniciranja

Komunikacija je ključna za povezivanje i na njima se veze i zasnivaju. Pokušajte da imate bilo kakav odnos bez komunikacije. Nemoguće je. Odvajajte redovno vreme za priču sa vašim partnerom. Pričajte o malim i velikim stvarima i jačajte jedno drugo.

Navika vođenja ljubavi

Seks je važna stvar, jako važna. Pričajte o njemu i nađite vreme za njega.
Navika provođenja vremena zajedno (bez dece)

Da bi brak bio nesalomiv mora se jačati i u sastancima jedan na jedan. Ovo je važno jer mora da postoje trenuci kada ste potpuno fokusirani jedno na drugo.
Navika smejanja

Neraskidive veze su zabavne, u njima se ljudi smeju, šale i dobro se provode!

Navika držanja reči i obećanja

Jednostavno, uradite ono što kažete da ćete uraditi i neka vaš partner uradi isto. Činjenica da se uvek možete osloniti jedno na drugo činiće vaš brak neraskidivim.

Navika da svaki partner ima i svoja lična zadovoljstva

Parovi zadovoljni svojim brakovima znaju da njihova sreća ne zavisi u svakom momentu od partnera. Oni se vole i poštuju ali su celine jedno bez drugog kao i jedno sa drugim.
Navika posvećivanja

Posvećenost je dugoročna stvar. Kada ste u braku morate konstantno biti posvećeni vezi, partenerstvu… Svake godine, svakog meseca, svakog dana. Bukvalno svakog tenutka. To je deo nesalomivog braka.

Navika da služite jedno drugo

Služenje partnera je akt nesebičnosti. Ne možete imati nesalomiv brak ako ste sebični. U neraskidivim brakovima služenje drugog partnera je deo svakodnevnice. Sa obe strane jednako.

Izvor:najboljamamanasvetu.com