Blog

5 trikova sa kojima možemo uvećati naš balkon ili terasu

  |   Architecture & Design

 

Bez obzira da li živite u malom stanu u velikom gradu koji ima mali balkon ili u maloj kući sa malom terasom, postoje trikovi za povećanje ovog važnog prostora.

Možda nemate dovoljno mesta u kući i dvorište koje je dovoljno veliko za bazen, vrt, piknik na otovrenom i igralište za decu, ali ipak, možete urediti mali balkon ili terasu i kreirati mesto za opuštanje i relaksaciju tokom letnjih večeri.

Postoji nekoliko različitih elemenata i trikova, čime ćete učiniti da vaša terasa izgleda veće.

Udobna fotelja

Bez obzira na to koliko je mali naš prostor, želimo da imamo mesto za sedenje ili barem stolice i sto. Izaberite mali sto i udobnu fotelju.

Zelene biljke

Jedan od najlepših i najlakših trikova kada je u pitanju opremanje terase je oslanjanje na biljke koje dodaju boju i život celom dizajnu. Napravite izbor omiljenih cvetova i biljaka i odaberite lepe saksije. Cveće će pomoći da začinite prostor i stvorite oazu o kojoj ste oduvek sanjali. Ozelenjavanje nije samo lepo, već nudi i opuštajuće okruženje.

Viseće lampe

Rasveta je takođe važan element u uređenju balkona. Viseće lampe su najbolji izbor, jer stvaraju elegantnu i ugodnu atmosferu bez zauzimanja dodatnog prostora.

Svetle boje

Izaberite nameštaj svetlih boja. Izbor svetle boje nameštaja je jednostavan način da povećate udobnost u malom prostoru. Sav prostor može biti potpuno obojen u belo i tako napraviti optičku iluziju da izgleda veće nego što je inače. Možemo se odlučiti i za bilo koju drugu laku monohromatsku šemu boja, koja je upotpunjena belim jastucima, belim tepihom i belim metalnim delovima.

Ogledala

Iluzija većeg prostora može se postići na našoj inače manjoj terasi ili balkonu sa ogledalima i velikim biljkama.

5 trikova sa kojima možemo uvećati naš balkon ili terasu

5 trikova sa kojima možemo uvećati naš balkon ili terasu

5 trikova sa kojima možemo uvećati naš balkon ili terasu

izvor;zenskimagazin.rs