Blog

5 DEKORATIVNIH PREDMETA KOJE MORATE NABAVITI U 2019

  |   Architecture & Design

Ukoliko ste u potrazi za osvežavajućim fejsliftingom za vaš enterijer, dovoljno je da pogledate društvene mreže i shvatite šta je to što će biti aktuelno ove godine.

Nisu neophodna velika ulaganja da vašem prostoru date moderan i trendy izgled uz pomoć samo nekoliko novih dekorativnih predmeta. To može biti zanimljiv tepih, raskošni jastučići na trosedu, jednostavno ogledalo ili intrigantan oblik nameštaja.

Evo koji će predmeti biti najtraženiji u 2019. kada je u pitanju dekor doma.

NAMEŠTAJ KOJI IMA OBLINE

Proteklih nekoliko godina, videli smo nameštaj kockastih i pravougaonih oblika, ali 2019. godine, sve menja. Umesto pravougaonog stola za kafu dizajneri predlažu prirodne oblike.

Ukoliko ste se već opredelili za srednjevekovnu modernu estetiku i investirali u nameštaj sa elegantnim oblinama, već ste korak ispred. Ali ukoliko niste – potražite predmete poput oblog plišanog kauča ili se odlučite za zaobljeni trpezarijski sto.

ORIJENTALNI TEPISI

Još jedna stvar koja postaje vrlo popularna je orijentalni tepih koji ćete videti svuda.

U rasponu od više ukrašenih sa živim bojama, do minimalističkih opcija sa monohromatskim dizajnom, sigurno će te pronaći stil koji vama najviše odgovara kao i vašem specifičnom stilu dekorisanja.

Ako u vašem domu preovlađuje neutralan ton, možete odabrati bilo koju boju. Ali ako imate određenu šemu boja u vašem domu, kao što je naprimer plava, izaberite onu koja ima barem malo plave boje u sebi da dopuni okolnu paletu.

JASTUCI JARKIH BOJA

Razbacani jastuci po trosedu ili fotelji su jednostavan i jeftin način da promenite dekor u svom prostoru, bez ogromnog remonta. Neko vreme su bili popularni jastici s uzorkom – koji i dalje izgledaju sjajno – ali sada vidimo veće, više zasićene boje. Potražite jastuke i jastučnice od teških i bogatih tkanina i zasićenih boja, kao što su šljiva, patlidžan ili koralno crvena.

OKRUGLA OGLEDALA

Poput zaobljenog nameštaja, okrugla ogledala brzo postaju trendovski dekorativni akcenat. Okrugla ogledala pružaju zaista veliku suprotnost kvadratnim linijama koje nalazimo u našim domovima. Ako želite da unesete organske oblike u svoj prostor, okrugla ogledala mogu biti jeftina opcija. Dizajneri preporučuju da potražite ona koja nemaju širok okvir, već nešto što je jednostavno, a mogu se obesiti iznad ulaznog konzolnog stola ili radnog prostora za vizuelnu intrigu.

ŽIVE BILJKE

Ako tražite izgovor da uzgajate svoj zeleni plac, sada je prilika jer prave biljke kao akcenti dekor postaju sve popularnije. Ljudi sve više postaju svesni zdravlja, a znamo koliko ima koristi od stvarnih biljaka u domu.

Ako tražite biljku kojoj ne treba mnogo pažnje i brige, probajte ZZ biljku, koja ne treba puno svetla, vode ili pažnje. Ako ste novi u svetu brige o biljkama, ovo je sjajan početak.

izvor:mojenterijer.rs