Blog

5 boja koje će vaš dom učiniti svetlim i čistim

  |   Architecture & Design

Ako volite čist i svetao enterijer, skandinavsko bela nije jedino rešenje.

Boje na našoj listi su jednako dobre kao i bela! Harmonično se usklađuju i čine idealnu podlogu za nameštaj i aksesoare u drugim bojama. Kako izabrati boje za stan?

Loše usklađene boje u kući čine da prostor uvek izgleda neuredno. Kada su boje suviše svetle stan gubi karakter i počinje da liči na hotelsku sobu ili lekarsku ordinaciju. S druge strane, kada su suviše intenzivne, teško je sastaviti dodatke ili kombinovati različite vrste nameštaja. Iz tog razloga se mnogi od nas odlučuju za bezvremenu belu boju.

Šta da radimo kada nam konačno dosadi? U našoj galeriji ćete naći 5 boja koje su tako delikatne i neutralne da će jei savršeno će zameniti belu.

Sivo-bež
Sivo-bež

Čistija, više “prozračna” verzija bež boje. Odlična za hodnike, jer omogućava nesmetan prelaz iz jedne prostorije u drugu. Posebno se preporučuje za enterijere, gde ima malo izvora prirodne svetlosti. Daje efekat punjenja prostora prijatnom, toplom i sunčanom svetlošću.

Svetla, prljavo ružičasta
Svetla, prljavo ružičasta

Ova boja je vrlo lagana, tonirana sa sivom bojom. Iako je vesela, nije intezivna. Lepo se uklapa sa sivim, crnim i drvenim dodacima. Idealna je za male prostorije, na primer, za optičko proširenje spavaće sobe ili trpezarije. Da ne bude previše ženstvena, možete je kombinovati sa sivom ili belom.

Plavo-siva
Plavo-siva

Izgleda sjajno u kućama na plaži i enterijerima koji imaju mnogo prirodnog svetla. Najbolje izgleda sa nameštajem u crnoj, zlatnoj i drugim nijansama plave.

Cvetno plava
Cvetno plava

Savršena je za svaku sobu u koju želite dodati malo karaktera i energije na suptilan način. Posebno pogodna je mat nijansa, koja savršeno naglašava plavi pigment.

Siva-beton
Siva-beton

To je odlična alternativa beloj boji. Ima hladnu, plavičastu nijansu, ali vrlo suptilnu. Zahvaljujući zanimljivoj dubini, daje zidovima moderan karakter.