Blog

Zeleni dom: biljke koje treba staviti u dnevnu sobu

  |   Dom i porodica

U svim stanovima je praktično dnevna soba centralno mesto za okupljanje.

Tamo se okupljaju gosti i tu je večernji odmor uz zanimljiv film ili seriju. Da bi centralna soba stana ili kuće bila udobna, ne morate trošiti ogromne sume na dizajnerski nameštaj i modernu umetnost (ali ako možete, zašto ne), možete kupiti nekoliko biljaka i oplemeniti prostor zelenilom.

Mi ćemo vam reći koje su biljke pogodne za dnevnu sobu. One će pružiti praktične koristi i estetski užitak.

Sanseverija
Sanseverija

Sočna Sanseverija je savršena za stanove sa slabim osvetljenjem, jer može da preživi bez svetla, a takođe će biti spas za putnike, jer joj ne treba redovno zalivanje. Osim toga, biljka će izgledati sjajno u unutrašnjosti zbog velikih dimenzija i dugih prugastih listova.

Rhipsalis
Rhipsalis

Spektakularna biljka Rhipsalis može postati svetli akcenat u enterijeru i osvežiti čak i stan sa dosadnim bojama. Ova biljka je iz porodice kaktusa, tako da joj nije potrebna stalna briga. Rhipsalis ne zahteva direktnu sunčevu svetlost i ne podnosi promaju. Ako brinete o njoj nagradiće vas cvetovima.

Maranta
Maranta

Biljke iz porodice maranata nazivaju se i “molitvenim biljkama”, jer se njihovi listovi podižu i nalikuju rukama osobe koja se moli. Marant treba zalivati po potrebi i osigurati da direktno sunce ne padne na njih. Pošto su ove biljke navikle na tropske uslove, onda bi trebalo da budu pogodni uslovi. Izgledaće odlično u kombinaciji sa drugim tropskim biljkama.

Fikus
Fikus

Ako u vašem stanu ima dovoljno prostora za veliki Fikus i lepo osvetljenje koje vam je potrebno, onda pitanje pronalaska biljke za dnevnu sobu nestaje. Pošto je drvo Fikusa veliko, trebalo bi da razmislite o tome i stavite ga na udobno i osvetljeno mesto. Fikus će dekorisati vaš dom na najlepši način.

izvor:zenskimagazin.rs