Blog

TRANSFORMIŠITE PROSTOR UZ OVE DETALJE VELIKIH DIMENZIJA

  |   Architecture & Design

Jedan od trendova koji se mogao primijetiti na skoro svim ozbiljnijim sajmovima namještaja i uređenja enterijera je namještaj velikih dimenzija kao i mnogobrojni predimenzionisani dekorativni detalji i umjetnine. Dizajneri dobro znaju da je ponekad važno biti hrabar i koristiti velike dizajnerske ideje (doslovno i figurativno) kako bi se transformisao neki omanji prostor. Ovo su neki od najpopularnijih načina za implementaciju velikih detalja u domu na efektan način.

Predimenzionisane lampe

Ponekad vam nije potreban blještavi sjaj kristala ili materijali sa sjajem kako biste stvorili dramatični efekt. Predimenzionisane viseće lampe popularne su već neko vrijeme a jedino što se mijenja su njihove dimenzije pa se tako čini da su sve veće i veće. Nekoliko visećih lampi jednostavnog oblika mogu izgledati veoma efektno iznad kuhinjskog ostrva (dovoljna će biti dvije ili tri lampe).

Velike šare i printevi

Još jedna efektna opcija su i tapete sa šarama velikih dimenzija. Veoma su popularni printevi koji inspirišu na egzotične krajeve a posebno su popularni prikazi kišnih šuma sa bujnom tropskom vegetacijom i egzotičnim cvijećem i pticama.

Velika kuhinjska ostrva

Velika kuhinjska ostrva još su jedan hit sezone koji prosto grabi pažnju na prvi pogled. Velika prednost prostranih kuhinjskih ostrva je činjenica da postoji značajan prostor za pripremu i kuvanje hrane ali i druženje sa porodicom i prijateljima koji mogu jednostavno privući stolice i okupiti se oko ostrva. Umjesto da se odlučite za ubacivanje trpezarijskog stola uložite novac u produžavanje kuhinjskog ostrva.

Velike stolice i fotelje

Mnogi vlasnici domova smatraju da je bolje birati kompaktne komade namještaja standardnih dimenzija i tako igraju ‘na sigurno’ kako bi na jednom prostoru uglavili što više mjesta za sjedenje. Ponekad je umjesto toga mnogo bolje uzeti jednu udobnu fotelju velikih dimenzija u kojoj se možete komforno ušuškati kada god želite.

Umjetnine velikih dimenzija

Umjetnine koje su izložene kao one u galeriji veliki su trend u uređenju zidova ove sezone. Jedna zanimljiva slika velikih dimenzija privlačiće mnogo više pažnje nego niz manjih slika.

Izvor:kucica.net