Blog

Siguran put do sreće i novca: Ovi Feng šui saveti za uređenje bašte obezbediće vam blagostanje!

  |   Dom i porodica

Prema drevnoj kineskoj filozofiji ako ovako uredite vaše dvorište, novac će se slivati u vaše džepove i sreća će vas pratiti

Proleće nam je sudeći po lepom vremenu stiglo, iako još uvek nije kalendarski. Sunčevi zraci su obasjali Srbiju, te je pravo vreme da uredite i svoje dvorište, zasadite lepo cveće i ukrasite vašu okolinu na najlepši mogući način.

Prema Feng šuiju, vrt nas puni energijom, a evo kako da je učinite prijatnijom i pozitivnijom.

 

Vodopadi i fontane

 

Fontana simbolizuje prosperitet, bogatstvo, vitalnost i izobilje, dok zvuk vode opušta i pomaže da se oslobodite od anksioznosti i negativnih misli.

 

Oblik fontane (vodopada) može da bude različit, u zavisnosti od stila u vašem dvoruštu. Poželjno je da fontanu stavite na jugoistočnu stranu vrta, te je bitno da kretanje vode, potpuno ili delimično bude prema kući. Tako ćete  privući bogatstvo.

 

 

foto: Shutterstock

Zvona i ukrasi

 

Razne vetrenjače, zvona i štapovi bambusa donose u vrt energiju vetra. Svaki pokret vazduha stvara muziku koja će vam doneti finansijsku dobrobit i novac u džepove.

 

Zavese

 

Zavese su veoma lep detalj koji privlači pozitivnu energiju u vrt. Možete ih koristiti u letnjikovcu ili jednostavno ukrasite prolaze. Birajte zavese koje će se lagano pomerati i na najmanjem vetru. One ne samo da stvaraju atmosferu toplote i udobnosti, već usporavaju protok energije koja prolazi kroz baštu.

izvor:stil.kurir.rs