Blog

Prognoza za 2019: glavni trendovi u dizajnu enterijera

  |   Architecture & Design

Volimo da prvi saznamo sve najnovije trendove, posebno kada je reč o dizajnu enterijera.

Šta očekuje naše domove u 2019.? Koje neočekivane trikove moramo koristiti da bi naš stan izgledao kao iz najboljih časopisa o uređenju enterijera?

Imamo odgovore!

Maksimalizam
Maksimalizam

Poslednjih godina, čitav svet se divio genijalnosti skandinavskih dizajnera enterijera. Istina, minimalizam u čistoj formi nije tako uobičajen. Danas su domovi ljudi puni sitnica i suvenira, poklona od prijatelja… Sada, da biste bili u trendu ne morate da ih se rešite, jer je sada maksimalizam na ceni.

Jednostavne boje
Jednostavne boje

Vratimo se par godina unazad i setimo se najpopularnijih boja u uređenju enterijera. U 2017. godini, pastelne nijanse vladale su svetom, 2018. godine – boje dragulja, a šta će nas očekivati u 2019.? Jednostavne boje. Šta je iza ovog koncepta? Duboka indigo, crvena i žuta stižu u prvi plan.

Prirodni materijali
Prirodni materijali

Prirodni materijali su uvek cenjeni od strane dizajnera, ali sada ne govorimo o drvetu, već o kamenu. Mermer u unutrašnjosti nije nova vest, ali ovaj materijal treba pomenuti u našim prognozama. Trend mermernih površina i dekorativnih elemenata vlada na Pinterestu i Instagramu i ponavlja se u domovima iznova. Zbog toga predlažemo da kupite sto sa mermernom pločom.

Papirni lusteri
Papirni lusteri

Kao antonim mermeru nudimo vazdušaste lampe od papira. Inače, IKEA, koja je „kriva“ za popularnost papirnih lampi tokom devedesetih godina, ponovo je pokrenula svoju proizvodnju, a ovo je prvi znak da će trend postati “virusan” do 2019. godine.

Bukle tkanina
Bukle tkanina

Zanimljive teksture su uvek moderne! Ako je tekstura tkanina nameštaja komplikovana onda ostali elementi dekora moraju biti jednostavni, zato budite pažljivi. Protekle sezone veštačka krzna su bila u modi, a danas je u modi elegantnije rešenje. Govorimo o bukle tkanini. Bićete oduševljeni ovom blago grubom teksturom.

izvor:zenskimagazin.rs