Blog

Predivan stan od samo 20 kvadrata

  |   Architecture & Design

Svaki stan koji je manji od 50 kvadratnih metara, ipak ima jedinstven karakter.

Bez obzira da li sanjate o malom domu ili želite samo da iskoristite ono što već imate, ovaj prostor pokazuje kako možete ograničen prostor urediti vrlo inspiratrivno i kreativno. U stvari, mnoge avanturističke duše koje bi u suprotnom mogle da priušte prostrane stanove odlučuju se za ugodne stanove poput ovih. Koristite ove ideje sledeći put kada vam je potrebno da napravite svoj mali prostor.

Talentovani dizajneri Piotr Matuszek i Gosia Czarni dali su ovom malom stanu sjajni makeover. Stan pripada mladom paru koji je nasledio imovinu od bake – i na samo 20 kvadratnih metara, zahtevali su potpunu strukturnu transformaciju kako bi prostor postao dovoljno veliki za dvoje. Svetle boje i jednostavne linije uvek čine da soba izgleda malo veća nego što je stvarno. Dizajneri su koristili šablone u monohromatskim bojama i kreirali karakter bez stvaranja nepotrebnog vizuelnog nereda.

Jedna strana sobe ima hladne grafičke štampane tapete, a druga sjajno bele panele. Obilje integrisanog prostora za skladištenje je neophodno za prostor koji je mali kao ovaj. Dizajneri su koristili klasičan podignut krevet – a skriveni izvor svetlosti daje zabavan dodir koji nudi izuzetni kontrast.

Moderna stolica je renovirana i izvorno je pripadala baki klijenta. Ona je važan deo stana, a možda i jedna od retkih karakteristika preostalih od renoviranja. Baka je imala fantastičan ukus kada je reč o nameštaju.

Pogledajte ovaj mali stan od samo 20 kvadrata!

Predivan stan od samo 20 kvadrata

Predivan stan od samo 20 kvadrata

Predivan stan od samo 20 kvadrata

Predivan stan od samo 20 kvadrata

Predivan stan od samo 20 kvadrata

Izvor:zenskimagazin.rs