Blog

Opel predstavio Corsu GSi

  |   Tehnološka dostignuca

Corsa GSi je vjerovatno labuđi pjev aktuelne generacije Opelovog superminija, a hatchback visokih performansi će biti ponuđen s troja vrata te nešto agresivnijim izgledom po kojem će se jasno razlikovati. Razlike uključuju veće ventilacijske otvore, prednju saćastu masku, crvena kočiona kliješta, hromirani završetak izduvne cijevi i naplatke veličine do 18 inča.

Glavna karakteristika Corse GSi je Sport šasija posuđena od OPC verzije, kako bi hatchback bio još bolji u zavojima. Opel je dodao i masivniji stražnji krovni spojler koji ne samo da poboljšava izgled automobila, nego je zadužen i za stvaranje sile potiska kako bi automobil bio “zalijepljen” za podlogu.

Objavljene su samo fotografije eksterijera, dok onih koje otkrivaju unutrašnjost zasad nema. Ipak, zna se da će kupci opciono moći dobiti sportska Recaro sjedišta, a tu je i kožom presvučeni sportski upravljač te sportska ručica mjenjača.

Aluminijske sportske papučice su također dio opreme.

Koji će motor pokretati Corsu GSi zasad nije poznato. To bi mogao biti najsnažniji motor dostupan za ovaj model (ne i za OPC), kao što je slučaj i s Insignijom GSi. Drugim riječima, nemojte se iznenaditi ako Corsa GSi dobije 1,4-litarski benzinski motor s turbopunjačem koji razvija 148 KS i 220 Nm obrtnog momenta. To bi trebalo biti dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 8,9 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 207 km/h.

Prodaja će početi nešto kasnije ove godine.

(Klix)