Blog

Obaveza broj 1: Zašto treba da unesete jasmin u kuću!

  |   Architecture & Design

Oslobađa vaš dom od nepotrebnih toksina, popravlja raspoloženje i uspešno pobeđuje stres i anksioznost!

Biljke imaju veliki uticaj na celokupno zdravlje vašeg organizma. Neke biljke ispuštaju kiseonik i poboljšavaju kvalitet vazduha. A najbolji deo je taj kada neke biljke mogu da pomognu u borbi sa anksioznošću, napadima panike i depresijom.

Istraživači su potvrdili vezu između nivoa kiseonika i stresa. Toksini koji se nalaze u zatvorenom prostoru često mogu prouzrokovati anksioznost i stres. Oslobodite vaš dom od tih nepotrebnih toksina da biste popravili raspoloženje i uspešno pobedili stres i anksioznost.

 

Laboratorijska istraživanja su otkrila da miris jasmina i esencijalnog ulja jasmina smiruje miševe, na kojima su vršeni eksperimenti.  Laboratorijske životinje su prestale da rade ono što su radile u istom trenutku kada su osetile miris.

 

 

foto: Profimedia

Skeniranje mozga je zapravo pomoglo istraživačima da odrede efekat mirisa jasmina na jednu vrstu hemikalije, i primetili su da ona ublažava anksioznost. Profesor Hans Het rekao je da se rezultati objavljeni u jednom časopisu (Journal of Biological Chemistry) mogu “smatrati dokazom naučne osnove za aromaterapiju.

 

Naučnici su otkrili da je miris jasmina čak i bolji od sedativa, tableta za spavanje i lekova protiv anksioznosti.

 

Eterično ulje jasmina bori se protiv anksioznosti i depresije

 

Naučne studije su otkrile da je eterično ulje jasmina efikasan lek za anksioznost, probleme sa spavanjem, hormonalni disbalans i umor.

 

  • Leči anksioznost i nervnu napetost
  • Poboljšava san
  • “Sređuje” hormone, PMS, promene raspoloženja, valunge, libido
  • Pruža osećaj sreće
  • Poboljšava budnost i kognitivne performanse

 

Koristite ulje jasmina za lečenje blage depresije, poboljšajte koncentraciju i ublažite grčeve. Takođe pomaže u suočavanju sa nesanicom i drugim bolestima.

izvor:stil.kurir.rs