Blog

NJEGOVA MAJKA ME NE VOLI: Sa ovim problemom se suočavaju mnoge žene! Evo kako ga možete rešiti!

  |   Dom i porodica

Upoznavanje roditelja je za mnoge zastrašujući poduhvat. Nemoguće je zaobići roditelje ukoliko planirate veridbu ili venčanje, jer vaš partner sasvim sigurno želi njihov blagoslov pre nego što vas zaprosi.

Potrebno je da vas makar jedan od njegovih roditelja zavoli kako bi uspeo da ubedi drugog na isto, ali majka je tu manje od ova dva “zla”. Upravo zbog toga, zdrav odnos sa njegovom majkom je ključna stvar.

 

Pored toga, ukoliko vas njegova majka ne zavoli, neće želeti da postanete žena njenom sinu, pa samim tim cela priča o blagoslovu pada u vodu. Ako se zbližite sa njegovim ocem, sestrom ili bratom, možda ćete saznati zašto vas njegova majka ne voli i šta da učinite da vas zavoli.

 

Zašto vas njegova majka ne voli?

Dok su očevi strogi prema muškarcima koji izlaze sa njihovim ćerkama, majke su stroge prema ženama koje izlaze sa njihovim sinovima. Ona će želeti najbolje za svog sina i ovaj sastanak će odlučiti jeste li vi najbolje za njega. Neke majke vas neće voleti od samog starta, dok će druge biti malo otvorenije. Vaš posao je da se pred njegovom majkom pokažete u najboljem svetlu. Ako se udate za njega, ona će evoluirati u svekrvu.

Ne mučite se previše da pronađete razlog zbog kog vas ne voli, jer ih može biti bezbroj. Ukoliko ste se prema njoj poneli korektno i sa poštovanjem, znajte da joj niste dali nijedan dovoljno dobar razlog da vas ne zavoli.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Šta radite pogrešno?

Tri stvari: Ponašate se bezobrazno, pokazujete lažnu ličnost ili nudite ultimatum.

 

Pod bezobraznim ponašanjem podrazumevaju se neprimereni argumenti, uvrede i lošenamerni komentari. Vi se možda i dalje pitate zašto vas ne voli, ali uzvraćanje mržnje će samo zakuvati stvar, nikako doprineti nečemu.

Majka će već na prvi pogled proceniti da li ste vi prava žena za njenog sina. Devojka koja se ponaša previše fino i velikodušno deli komplimente koje inače ne bi, nikada ne prolaze kod majke. Naprosto će znati da tu nešto nije u redu. Budite autentični, ali opet imajte poštovanja. Ultimatum će samo dovesti do toga da nečija osećanja budu povređena na kraju. Nemojte to raditi, jer je šteta nepopravljiva.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Moguća rešenja:

 

1. Razgovarajte sa partnerom

On mora biti svestan da se nešto dešava između vas i njegove majke. Delikatno pričajte o tome. Ako pričate sa nepoštovanjem, postići ćete kontraefekat. Njegov prioritet je mir u porodici, i ako mu je stalo, saslušaće obe strane i predložiti kompromis.

 

2. Razgovarajte sa vašom majkom

Ona će osetiti vašu frustraciju. Njeni stavovi vam mogu pomoći da otvorite oči i shvatite kako se njegova majka oseća po pitanju vas i svog sina.

 

3. ”Ko tebe kamenom, ti njega hlebom.”

Ako vas njegova majka mrzi, nema razloga da to širite mrzeći vi nju. Ignorišite mržnju i nabacite osmeh na lice. Na uvrede i žalbe odgovorite ljubazno i uz laskanje. To će je učiniti nezahvalnom pred vašim partnerom, dok će vas dići u nebesa. Pobeda je vaša.

 

4. Budite ljubazni, ali imajte samopouzdanja

Ne dozvolite da vas njegova majka “gazi”. Ako vaš partner ne želi da vas odbrani, odbranite se sami. Budite pažljivi sa samopouzdanjem, jer možete razbesneti partnera. Poštujte njene stavove, ali izrazite vaše. Možda joj se to neće dopasti, ali će makar znati gde joj je mesto.

 

FOTO: PROFIMEDIA

izvor:Kurir.rs