Blog

Najotmeniji detalj u stanu: Parket složen u obliku riblje kosti ponovo je u modi!

  |   Architecture & Design

(FOTO)

Drveni parketi u gotovo svim svojim oblicima životnom prostoru daju toplinu, a pod prekriven klasičnim parketom u dezenu riblje kosti uklapa se u različite stilove uređenja i smatra se velikim hitom u svetu enterijera

Ako želite da oplemenite životni prostor parketom u dezenu riblje kosti, dizajner enterijera ističu kako biste prvo trebali da razmislite o njegovoj boji budžetu kojim raspolažete. Nakon odabira boje i vrste drveta koja vam cenovno odgovara, majveći je problem odmeriti tačnu meru parketa ali uz pomoć profesionalca ni to ne bi trebalo da prestavlja veliki problem.

Bela kuhinja u prostoriji sa belim zidovima činiće savršen kontrast sa parketom dezena riblje kosti u srednje smeđoj boji. Ova boja parketa daje tradicionalnu komponentu modernom izgledu kuhinje i dinamičnost potpuno belom prostoru.

Za privlačniji utisak prostorije dozvolite da se parket dezena riblje kosti prostire iz jedne prostorije u drugu. Kao što je vidljivo iz fotografije, klasični parket dezena riblje kosti čini suptilnu tranziciju iz kuhinje do dnevnog boravka i u hodniku. Dizajneri enterijera međutim savetuju da on ne zavlada u svakoj prostoriji kuće.

 

Odabirom tamnije verzije klasičnog parketa dezena riblje kosti veću pažnju stavićete na predmete prostoriji, poput nameštaja rasvete.

 

Iako parket dezena riblje kosti već sam po sebi deluje upečatljivo u prostoru, po mišljenju dizajnera enterijera, to ne znači da ne možete da ga oplemenite svetlim tepihom zanimljivog  dezena koji će prostoru dati drugačiji i svež izgled.

 

 

Dizajneri enterijera ističu kako je mešavina klasičnog parketa i drugih drvenih elemenata u prostoru itekako dobrodošla. Svetle verzije parketa u kombinaciji sa tamnim drvenim elementima delovaće besprekorno.

 

Trend dezena riblje kosti ili “chevron” u svetu enterijera deluje klasično bezvremenski, a osim odabirom klasičnog parketa, navedenim dezenom možete se poigrati i na ostalim vrstama podova, poput drveta ili porculanskih pločica, koje stižu u ogromnom rasponu boja.

izvor: