Blog

Montažna kuća za 6 sati gotova, košta kao garsonjera, može da se preseli bilo gdje

  |   Architecture & Design

Montažna kuća koja se sklapa za svega šest sati možda je budućnost stanovanja odnosno preseljenja, s obzirom na to da ne možete zamisliti bržu i jednostavniju izgradnju novog životnog prostora.

Ova se kuća prema potrebi može i seliti nakon što je već izgrađena. Iza ove nevjerovatne inovacije pod nazivom M.A.Di Home stoji kompanija iz Italije, a njen kreator je cjenjeni arhitekta Renato Vidal, piše “Webtribune“.

Dovoljno je svega troje ljudi da od djelova iz kamiona nastane prekrasna kuća, a za to im ne treba više od 6-7 sati. U zavisnosti od veličine kvadrature koju želite, cijena se kreće između 29.000 za kuću od 27 kvadrata do 62.000 eura za 84 kvadrata.

Kuća je otporna na zemljotres i ima ekološki prihvatljiv kapacitet sa solarnim pločama, LED rasvjetom i sastavima kišnice. Važno je napomenuti da se takve kuće mogu graditi na bilo kojem mjestu bez potrebe za konstrukcijom betonskih temelja.

Osnovni modeli uključuju opremljeno kupatilo, kuhinjske i tehničke instalacije, a isporuka je u roku od 60 dana od prihvatanja konačnih crteža.

M.A.Di Home je potpuno proizveden u Italiji i lako se može srušiti, preseliti na novu lokaciju ili se sačuvati za kasnije.

Unutrašnje slike pokazuju elegantan dizajn koji obiluje prostranim otvorenim prostorom.

U snimku možete da vidite i ubrzan prikaz gradnje modernog doma koji se u trenu pretvara u konačni proizvod, zajedno s prozorima i vratima.

Pogledajte video:

izvor:haber.ba