Blog

Mame otkrivaju: Tri stvari koje su me iznenadile nakon porođaja!

  |   Dom i porodica

Jedna mama odlučila je da podijeli svoje iskustvo i objasni koje promjene su je najviše iznenadile od trenutka kada se ostvarila u roditeljskoj ulozi. Iako je prethodno mislila kako ima dovoljno informacija o tome šta majčinstvo donosi, Moli Trifin bila je iznenađena promjenama koje su se desile u njenom životu od trenutka kada je postala majka.

Neke stvari za koje je mislila da nikada neće biti sposobna da radi, postale su njena svakodnevnica. Evo kojih stvari je Moli izdvojila za čitateljke magazina “Women`s Health“.

 

1. Nisam više gadljiva

 

Prije dvije godine, nisam mogla ni da zamislim da ću svakodnevno nekom brisati nos ili mijenjati pelene. Ipak, te neprijatnosti sada stalno radim ali ih ne doživljavam toliko negativno. Svom sinu Teu redovno perem guzu kada se ukaki.

 

2. Zaljubila sam se u njega na prvi pogled

 

Kada sam bila trudna, ljudi su mi stalno govorili kako ću, kada rodim dijete, njega voljeti više nego sebe. To mi je zvučalo nevjerovatno. Bilo mi je teško da povjerujem da je moguće biti posvećen nekom drugom biću na taj način. Osim toga, iako sam oduvijek željela porodicu, nikada nisam bila standardni tip žene koja je voljela da mijenja pelene i sjedi za šporetom. Bila sam skeptična. Međutim, kada mi je babica stavila Tea na grudi, osjetila sam neizrecivu ljubav istog trenutka.

 

3. Nakon porođaja, i dalje sam izgledala kao da sam u šestom mjesecu trudnoće

 

Svaka majka zna za ovo. To je veoma neprijatno. Znala sam da ću imati višak kilograma nakon porođaja, ali bila sam zatečena činjenicom da sebi bukvalno izgledam kao pecivo u rerni prvih nekoliko nedelja. Materica se širi u trudnoći, pa je potrebno vrijeme kako bi se sve vratilo na svoje mjesto.

 

Izvor: Kolektiv.me