Blog

Kako ukloniti fleke sa nerđajućeg čelika

  |   Kako Da

Toster, procesor za kafu, blender, posuđe… Svi ovi predmeti imaju delove od nerđajućeg čelika koji se posle nekog vremena zaprljaju. Postavlja se pitanje – kako ih očistiti, a da ih ne oštetite?

Pronašli smo dva načina na koja možete ovo uraditi, a koja ne zahtevaju mnogo novca ni vremena. Od sada nećete imati problema sa tamnim i masnim flekama koje do sada niste mogli da uklonite.

Sirće
Jedan od najlakših i najefektivnijih načina da ispolirate nerđajući čelik jeste da na tu površinu nanesete belo ili jabukovo sirće i uz pomoć mekane tkanine ga utrljate. Jedino treba da obratite pažnju na ‘šaru’ čelika i da čistite u njenom pravcu. Isperite sirće (krpom ili ako možete da kvasite aparat, vodom) i osušite peškirom ili krpom.

Soda bikarbona i deterdžent za sudove
Pomešajte jednaku količinu sode bikarbone i deterdženta za sudove i napravite gustu pastu. Pastu nanesite na fleke i nežno ih utrljajte sa mikrofiber krpom ili mekanom tkaninom. Nakon nekoliko minuta isperite i osušite. Vaš aparat je sada čist i sjajan.

Naravno, ova dva trika ne morate koristiti isključivo za aparate sa ovim materijalom, već ih možete upotrebljavati i za čišćenje lampi, sudopera, česme itd.

Kako ukloniti fleke sa nerđajućeg čelika

Kako ukloniti fleke sa nerđajućeg čelika

Kako ukloniti fleke sa nerđajućeg čelika

Izvor:zenskimagazin.rs