Blog

Kako ofarbati kosu u trendu: novi trend šatiranja za plavuše

  |   Kako Da

(FOTO)

Novi trend šatiranja osvojio je sve dame koje vole plavu kosu… balejaž, ali na novi način!

Ako razmišljate o promeni boje kose, mislimo da imamo dobar predlog za vas.

 

Roze šampanjac i roze vino su pića u kojima uživamo bez obzira na godišnje doba. Sad su omiljena ženska pića poslužila kao vodeća inspiracija za novu boju jeseni – champagne bronde.

Iza ove zanimljive boje stoji Kaitlin Jade, australijska frizerka iz salona Hair and Harlow koja je svojim klijentima odlučila da ponudi boju koja spaja letnje i jesenje nijanse. Početkom proleća 2017. godine bio je popularan bronde, odnosno nijansa koja daje toplinu svakoj plavuši, a brinetama daje osunčane pramenove.

 

Sama reč bronde dolazi od kombinacije engleske reči blonde brown, aludirajući pri tome kako ona spaja ono najbolje od braon i plave boje. Kaitlin Jade je za Allure objasnila kako je champagne bronde inspirisan bronde trendom, ali da je njena boja ipak svetlija nijansa.

Posebnost leži u igri svetllih i tamnih nijansi koje su rezervisane za donji sloj kose. Na prvu champagne bronde izgleda jednostavno, ali sama tehnika bojenja je kompleksna jer se nanose razne nijanse.

U suštini ovi pramenovi se izrađuju balayage tehnikom. Nakon što se izbledi kosa (naravno, ako je to potrebno), ona se boji u nežnu plavu nijansu.

Na koren se nanosi mešavina mahagoni, beige i crvene boje, a na kraju se dodaje kombinacija zlatne, peščane i platinaste na same vrhove kose. Ako želite da ove jeseni isprobati champagne bronde, najbolje je da svom frizeru pokažete fotografiju.

Izvor:lepa i srecna