Blog

Kako da vaše omiljene antilop cipele budu uredne?

  |   Kako Da

(VIDEO)

Otkrijte osnovna pravila za održavanje obuće od antilop kože.

Neeeeeeee, neko vas je nagazio u javnom prevozu, a na nogama ste imali svoje omiljene antilop cipele. Nemojte da paničite jer postoji rešenje za to. Iako na prvi pogled izgleda kao nerešiva situacija, obuća od takozvane prevrnute kože se lako održava. Ključni element za održavanje ovog tipa obuće je četka koja će vam pomoći da otklonite prljavštinu i mrlje. Cipele četkajte energično u oba pravca.

 

ČETKANJE

Prvo pravilo čišćenja antilop obuće glasi; što su same niti kože duže to je potrebno da četka buže mekša. U slučaju vrlo glatke kože koristite grublje četke. Kada je antilop koža grublja potrebno je da budete nežnii prilikom četkanja.

NUBUK KOŽA

Kada je u pitanju malo glatkija koža poznatija kao nubuk, najbolja opcija su specijalizovane mekane gumice koje možete pronaći u manje više svim prodavnicama obuće. Te gumice sadrže gumena vlakna koja dopiru do najnepristupačnijih delova cipele i vrlo efikasno uklanjaju neugodne mrlje.

 

INVESTIRAJTE U SET ZA ODRŽAVANJE

Setovi za održavanje cipela su sjajna stvar jer se u njima nalazi sve što vam treba. Ovo je ulaganje koje se uvek isplati jer je vrlo praktičnu a u njemu se nalazi sprej, četka i sredstva za poliranje i zaštitu kože.

ZAŠTITA

Kada očistite cipele, vrlo je važno da obuću tretirate sredstvima za zaštitu kože. Na suvu površinu kože nanesite sprej koji će sprečiti uništavanje i savijanje kože pre svega kao posledice vlažnih vremenskih uslova.

izvor:menshealth.rs