Blog

Kako da snizite pritisak za 2 minuta, bez lekova: Spas za ljude sa hipertenzijom!

  |   Kako Da

Top dve namirnice koje će vam pomoći da se trenutno oslobodite visokog pritiska

Osobe koje imaju problema s pritiskom pre svega moraju da promene navike koje se tiču ishrane. Doktori kažu da je za uspešno snižavanje visokog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća.

Krvni pritisak možete da regulišete uz pomoć lekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnikaposebno su korisna za osobe sa hipertenzijom zato što ga ekspresno snižavaju.

Cimet
Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok pritisak. Za instant-efekat sisajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

 

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

Beli luk

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svetu ekspresno smanjuje visok pritisak. Beli luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

Za brzo snižavanje priiska, zgnječite tri čena belog luka i pojedite samog ili sa malo hleba. Važno je znati da je beli luk najbolje gnječiti pre konzumacije, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćno jedinjenje kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.

izvor:stil.kurir.rs