Blog

Kako da se zauvek rešite celulita pilingom od kafe

  |   Kako Da

Pored skupocenih preparata namenjenih za ulepšavanje, postoji pregršt namirnica koje nam se nalaze u kuhinji i imaju isti efekat.

Celulit predstavlja noćnu moru gotovo svih žena. Čak i žene sa sjajnom figurom mogu imati komplekse zbog grozne narančine kože. Jednostavno je se možete rešiti uz pomoć pilinga od kafe, tako što ćete ga same pripremiti u svojoj kuhinji.

Nema toga što žene ne bi preduzele ne bi li se rešile celulita, a toga je kozmetička industrija itekako svesna. Pogledajte samo količnu anticelulitnih proizvoda. A zatim spustite pogled na cene i zapitajte se vredi li stvarno toliko.

Postoji zamena za skupocene proizvode, koju možete same pripremiti kod kuće, bez puno muke i s znatno manjom količinom novca. Reč je o pilingu od kafe.

 

Poznato je da kofein ima anticelulitni uticaj, te je i sastojak većine anticelulitnih proizvoda. Ovaj piling upotrebljava se u mnogim spa centrima i prilikom anticelulitnih masaža, a sve što vam je potrebno da ga napravite je: šoljica mlevene kafe, jedna kašičica meda i jedna kašičica maslinovog ulja. Postoje varijante u kojima se umesto maslinovog ulja može koristiti nekoliko kašičica bebi ulja za kožu, umesto meda dve kašike smeđeg šećera, pa se svemu doda kašičica cimeta i pet kašičica ključale vode.

Pomiješajte dobro sve sastojke i stavite u teglicu, te koristite nakon tuširanja ili dužeg kupanja u toploj vodi, nakon što vam koža dobro omekša, a zatim umasirajte kružnim pokretima na željena, celulitom zahvaćena područja.

Koža će vam ostati mekana i nježna, a budući da sam piling grije kožu još dugo nakon korištenja, nemojte ga upotrebljavati usred vrućeg, letnog dana.

izvor:stvar ukusa