Blog

Kako da od spavaće sobe napravite i kancelariju

  |   Kako Da

Radni prostor od onog za odmaranje možete odvojiti zavjesama i zanimljivim panelima, a dobra ideja je i da ga “sakrijete” u ormar

U idealnim uslovima, spavaća soba i kancelarija trebalo bi da budu odvojene. Ali, ako radite od kuće, a nemate veliki stan, ponekad je jedino rješenje da radni prostor smjestite u spavaću sobu. Ma kako vam se to na prvi pogled ne dopada, ne očajavajte jer uz nekoliko trikova možete zadržati intimu spavaće sobe i efikasnost u radu.

Sto bi trebalo da “gleda” u zid ili prozor, ne u krevet kako vam misli ne bi lutale u pravcu izležavanja i ljenčarenja. Ako vam ne treba mnogo prostora za odlaganje fascikli i radnog materijala, umjesto stola sa fiokama, kupiti samo ploču koja zauzima znatno manje mjesta.

Ukoliko vam je soba mala, razmislite o multifunkcionalnom namještaju i neka vam radni sto istovremeno bude i noćni stočić. Kako god, na jednom nemojte štedjeti – stolici, pogotovo ako radite puno radno vrijeme.

Radni prostor od onog za odmaranje možete odvojiti zavjesama i zanimljivim panelima, a dobra ideja je i da ga “sakrijete” u ormar. Tako ćete zaista fizički odvojiti radni od spavaćeg dijela. U malim sobama je dobro rješenje i zidni krevet koji se podiže, pa danju možete sav prostor da pretvorite u kancelariju, prenose Novosti.

Izvor: vijesti online