Blog

Italijani oduševljeni, a u Škotskoj robot dobio “otkaz” (FOTO/ VIDEO)

  |   Tehnološka dostignuca

 

Robot “Pepper“, konsijerž u jednom hotelu na italijanskom jezeru Garda, može da odgovara na pitanja na italijanskom, engleskom i nemačkom jeziku, a gosti ga već zovu Robi.

Najavljivan kao prvi italijanski robot konsijerž, koji gostima pruža podršku i ispunjava želje, u granicama svojih mogućnosti, humanoid će ovu celu sezonu raditi na jezeru Garda, s ciljem da bar delimično oslobodi osoblje da daje odgovore na jedna ista pitanja gostiju, piše AP.

Kreiran u japanskoj kompaniji “Softbank robotics“, Robi je naučen da odgovori na niz pitanja kao što su “gde se nalazi spa centar, gde su restorani, koje im je radno vreme”.

Gost iz Moldavije Mihail Slanina oduševljen je Robijevim veštinama.

“On je kao prava osoba, zaista je dobar”, rekao je Moldavac, koji je dodao da Peper govori i da se rukuje.

Tokom letnje sezone, Robi će proći kroz ubrzani kurs neuobičajenih pitanja, razne akcente ne treba ni pominjati, a sve to će mu pomoći “u poboljšanju znanja, rečnika i sposobnosti da daje odgovore”.

Upotreba takvih robota je povećana u sektorima kao što je turizam i gde obim posla može da umanji efikasnost uslužnih aktivnosti osoblja.

Peper je postao dostupan od 2015. godine. On ima uglavi četiri mikrofona, dve HD kamere (u ustima i na čelu) i senzor za dubinu 3-D (iza očiju).

Međutim, vrlo važno je da javnost prihvati “mašinu”.

Agencija AP je navela da su roboti radije prihvaćeni u SAD i Japanu, nego u Evropi.

Potrošači u bakalnici u Škotskoj dobili su robota Pepper pod imenom Fabio, ali je on dobio otkaz, jer kupci nisu želeli da “uđu u interakciju s njim”.

Još jedan robot nije imao sreće sa ljudima – humanoid zadužen za bezbednost u Vašingtonu završio je prošle godine u fontani.

U autosalonu u Breši zaposlen je još jedan Pepper programiran da pruža informacije o automobilima, prikuplja lične podatke klijenata, pomaže u stvaranju interesa kod slučajnih prolaznika koji bi u drugoj prilici samo prošli pored automobila.

Menadžer u autosalonu Andreas Barketi smatra da je posao robota da privuče pažnju ljudi, da daje odgovor na pitanja koja se konstantno ponavljaju i da stvori “auru tehnološkog napretka”.3

Ali, kako je istakao, što se prodaje automobila tiče, “naravno, tu su potrebni naši insajderi, napravljeni od krvi i mesa”.

Međunarodna federacija robotike, sa sedištem u Frankfurtu, predviđa porast prodaje robota između 20 i 25 odsto do 2020 godine.

Roboti su podeljeni u nekoliko kategorija usluge, od robota odbrane, robota za čišćenje, u oblasti medicine do robota logističkih sistema, navela je agencija AP.

izvor:novosti.rs