Blog

Facebook predstavio “Messenger Kids”

  |   Tehnološka dostignuca

Facebook se prvi put otvorio najmlađoj publici, odnosno djeci mlađoj od 13 godina s aplikacijom koja je dizajnirana tako da neutrališe prijetnje se*sualnih predatora.

“Messenger Kids” dozvoljava roditeljima da preuzmu aplikaciju na dječiji telefon ili tablet, naprave profil u njihovo ime i odobre članove porodice ili prijatelje koji će moći da se dopisuju ili gledaju s njihovim djetetom.

Djeci nije potreban Facebook profil ili broj telefona kako bi komunicirali putem “Messenger Kids”…

Specijalni filteri za detekciju sprječavaju djecu da dijele golotinju, se*sualni sadržaj ili nešto nasilnog sadržaja, a i GIPHY dodatak je prilagođen da bude samo za uzrast djece do 13 godina.

Facebook je saopštio kako će prikupljati vrlo malo informacija o mladim korisnicima te da aplikacija neće prikazivati reklame. Imat će alate za prijavljivanje neprimjerenog sadržaja i opciju blokiranja korisnika.

Kompanija je na ovoj aplikaciji radila s desetinama eksperata i s više od 250 online organizacija za sigurnost. Susretali su se s roditeljima širom SAD-a kako bi saznali koje su to njihove najveće brige kada njihova djeca koriste tehnologiju.

Izvor: haber