Blog

Enterijer u stilu Fride Kalo: 7 varijanti egzotičnog dekora

  |   Architecture & Design

Kreativnost meksičke umetnice Fride Kalo imala je veliki uticaj na svet umetnosti.

Elementi njenog korporativnog stila, u kome se prepliću drevne meksičke tradicije, nadrealizam i strast prema slobodi izražavanja, mogu se naći u modernoj modi i dizajnu – njene blistave, veoma lične, a ipak vrlo bliske slike svakom od nas, impresionirale su svet.

Kako da transformišete svoj dom, inspirisani radovima legendarne Fride?

Kontrasti

Bogata crna, kontrastna sa fuksijom, bledo plava i zelena – sve ovo podseća na nadrealističke slike Fride Kalo u stilu boja. Ne plašite se najluđih odluka i hrabro probajte kombinacije koje izgledaju kao da se ne podudaraju.

Indigo boja

Boja večernjeg neba je jedan od favorita u paleti meksičke umetnice. Sočni naglasci će preobraziti unutrašnjost vašeg stana, dajući mu sličnost sa čuvenom “Plavom kućom” gde je Kalo živela i radila.

Tropski raj

Slike Fride Kalo ne mogu se zamisliti bez pobune boja, cveća i biljaka. Kombinacija živahnog zelenila i šarenih dodataka savršeno je rešenje za transformaciju sobe.

Meksički ornamenti

U svojim odevnim predmetima, Frida Kalo je vešto kombinovala tkanine različitih tekstura, tradicionalne vezove i zamršene dizajne. Hrabri modni eksperimenti sa meksičkim narodnim motivima mogu se lako ponoviti u enterijeru, dodajući nekoliko šarenih detalja.

Simboli sa drugog sveta

Tema smrti zauzima ogromno mesto u radu umetnice. Dekorativne lobanje i karnevalski atributi iz meksičkog dana mrtvih dodaće posebnu estetiku i misteriju vašem enterijeru.

Egzotične životinje

Otisci sa majmunima i rajskim pticama savršeno će se uklopiti u enterijer u stilu Fride Kalo, koja je volela prikazivati životinje na svojim autoportretima.

Neobični oblici

Neobične fotelje, sofe, lampe upotpuniće enterijer u stilu Fride Kalo.

izvor :zenskimagazin.rs